Bachdroppar

Bach blomsterterapi – holistisk självhjälp

”Sjukdom är varken grymhet eller bestraffning utan ett korrektiv, ett verktyg som själen tillgriper för att få oss att uppmärksamma våra fel och brister. Sjukdomarnas uppgift är att hindra oss från att göra ännu fler och större felsteg och att föra oss tillbaka till den Sanningens och Ljusets väg vi aldrig borde ha lämnat. ” Edward Bach

Dr Edward Bach, mannen bakom metoden ville uttryckligen att de här blomstren skulle komma alla människor till glädje. Det handlar om att ge personligheten en chans att uppmärksamma och komma tillrätta med tillfälliga negativa tillstånd. Den holistiska synen på hälsa, sjukdom och läkande utgår från en uppfattning om livet som en fulländad enhet, där varje unik del står i total harmoni med helheten. ”Heal Thyself” (Hjälp till självhjälp) är ett motto som utgör själva kärnan i Bach´s filosofi.

’Photo courtesy of the Bach Centre

Vem var då Edward Bach?

Han var en framgångsrik allmänläkare, han var även en berömd bakteriolog och homeopat. 1930 då Bach var 43 år gav han upp sin lukrativa privatpraktik på Harley Street i London och ägnade de 6 sista åren av sitt liv åt att söka enkla och naturliga behandlingsmetoder. Under dessa år av intensivt arbete upptäckte han med sin enastående intuition de 38 olika blomsteressenser, som vi använder idag.
Ett komplett healingsystem som på ett subtilt och säkert sätt helar oss på alla nivåer.
Hjälper oss att återfå harmoni och balans.
Helt ofarligt.
Kan kombineras med all slags medicin.
Förstärker effekten av andra behandlingar.
Edward Bach´s syfte var alltså hela dig själv.