Eteriska oljor

Eteriska Oljor

Eterisk olja är den aromatiska vätska som finns i buskar, blommor, träd, frön, rötter och kåda. Dessa oljor, som också kallas naturens levande energi, innehåller unika beståndsdelar med terapeutiska egenskaper.

Eterisk olja har använts av forna tiders civilisationer och kan införlivas i modernt dagligt liv på många sätt, de kan förtäras, inandas eller appliceras direkt på huden.

Eteriska oljor är både fysiskt och psykiskt stimulerande. Av detta skäl anses dessa oljor ofta vara den saknade länken i modern medicin- det som förenar österländsk och västerländsk tro och utövning för att främja fysisk , känslomässigt och spirituellt välbefinnande.De olika komponenterna i Eteriska oljor försvarar växten mot insekter, miljöpåverkan och sjukdom. Eteriska oljor utvinns från aromatiska växtkällor via ångdestillering och är mycket koncentrerade och mycket mer kraftfulla än torkade örter.Historiskt sett har Eteriska oljor spelat en viktig roll i vardagen. Bibeln refererar till 200 olika aromer, rökelser, och salvor och eteriska oljor som sägs användas för att smörja och bota sjuka.Idag används Eteriska oljor för aromaterapi, massage, känslomässigt välbefinnande, egenvård, kosttillskott, hushållsprodukter och mycket mer.